Мэдээ

Малын генетик нөөцийн үндэсний зөвлөлийн ээлжит хуралдаан боллоо.

            Малын генетик нөөцийн үндэсний зөвлөлдөх хорооны ээлжит хуралдаан өргөтгөсөн хэлбэрээр зохион байгуулагдав. Уг хуралдаанаар: ...

“Олдохын хүрэн бор” тэмээг омгоор баталгаажуулав.

Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайдын зөвлөлийн хуралдаанаар Дундговь аймгийн Хулд суманд үржүүлж буй мах ноосны чиглэлийн нутгийн шилмэл тэмээнд явуулсан үржүүлгийн ажлын үр дүнд  хянан ...

ХХААХҮСайдын зөвлөлийн хуралдаанаар “Баянбулаг” омгийг баталгаажуулав.

Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайдын зөвлөлийн хуралдаанаар Баянхонгор аймгийн Баянбулаг суманд үржүүлж буй мах бүдүүвтэр ноосны чиглэлийн “Баянбулаг” хонины  үржлийн ажилд х...

МАЛЫН ГЕНЕТИК НӨӨЦИЙН ҮНДЭСНИЙ ЗӨВЛӨЛДӨХ ХОРООНЫ ХУРАЛДААН БОЛЛОО.

Малын генетик нөөцийн үндэсний зөвлөлдөх хорооны ээлжит хуралдаан 2020 оны 6 дугаар сарын 10-ны өдөр боллоо. Хуралдаанаар 2020 онд хэлэлцэх ажлын төлөвлөгөөний төсөлд гишүүдийн саналыг тусган төлөвлөг...

Шөрмөсөн утас бэлтгэх арга ажиллагаа

Орох материал, бэлдэц: • Үхэр шилбэний арын шөрмөс • Зээрийн шилбэний арын шөрмөс Хэрэглэх багаж хэрэгсэл: • Хавтгай мод • Модон муна • Эсгий уут Арга ажи...

Хуурсан арвай бэлдэх арга ажиллагаа

Хэрэглэх багаж хэрэгсэл: Уур нүдүүр Тогоо Тарианы хуурга Орох материал, бэлдэц: Хуурч болгосон арвай Хонины чанасан сүүл Арга ажиллагаа, дараалал: Хуурч цэвэрлэсэн ...

Гүзээтэй хярамцаг бэлтгэх арга ажиллагаа

Орох материал, бэлдэц: Цэвэрлэж бэлтгэсэн гэдэс, дотор мах, цувдай Амтлагчаар баяжуулан бэлтгэсэн ус Гүзээ Цэвэр сав суулга Цус амтлах давс, сонгино, халуун ногоо   Арга аж...

Борц бэлтгэх арга ажиллагаа

Малын махыг хамгийн удаан хадгалах арга нь борцлох юм. Борц нь ямар нэгэн хадгалалтын тусгай горим шаардахгүй учир монголчууд олон зуун жил энэхүү бүтээгдэхүүнийг хийж ирсэн арвин туршлагатай юм. Монг...

УУРАГ СҮҮ

                   Дөнгөж төллөсөн малын сүү өнгө, үнэр, амтаар ердийн сүүнээс өөр, уурагт бодис ихтэй тул тусгайлан боловсруулж хэрэглэнэ. Мал төллөх...

Ааруул хийх арга ажиллагаа

Арга ажиллагаа, дараалал: 1. Аарцны уутанд шүүгдэж шахагдан хэвшсэн аарцыг гаргаж дэлгэц дээр тавиад нарийн утсаар зүсэж, модон тавиур дээр хатаана. 2. Шүүсэн аарцыг сүү, элсэн чихрээр амтлан хо...